מתכון לכ - 6 מנות
זמן הכנה: כשעתיים
חומרים:
2 ק"ג בשר רגל
2 גזרים קצוצים
2 שיני שום
2 בצלים קצוצים דק
1/4 כוס יין אדום
2 כוס ציר בקר
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 ענף תימין
3 גבעולי סלרי עם העלים
שורש סלרי
1 כוס קמח
2 עלי דפנה
פלפל, מלח
אופן ההכנה
מקמחים את הבשר וסוגרים על סיר שחומם מראש.
מוצאים את הבשר מהסיר.
מוספים לסיר את הירקות לפי הסדר : מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הגזר שורש סלרי והסלרי .
מוסיפים את העגבניות והשום ומאדים למשך כ-3 דקות .
מוסיפים את היין ו- 2 כוסות ציר בקר .
מחזירים את הבשר לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה .
מתבלים במלח, פלפל, תימין ועלי דפנה.
מנמיכים את אש ומבשלים למשך שעה וחצי (או מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות)
רצוי להגיש עם אורז .
בתאבון!
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379